top of page

GOLF PREPARATION
PROGRAM

Wil jij:
Beter prestaties op de green?
Verder slaan met een hogere nauwkeurigheid?
Een explosievere swing?
Blessure vrij blijven?

Maak kennis met ons gespecialiseerde golf programma het Golf Preparation (GP) Program . Dit programma is speciaal ontwikkeld om de prestatie van iedere golfer te verbeteren.

Waarom Golf en krachttraining?

Onderzoek, en de pratijk, laat zien dat krachttraining een onmiskenbare factor is bij een gebalanceerde golf aanpak. Steeds meer pro's zoals Tiger Woods, Dustin Johnson, Brooks Koepka, Jason Day, and Jordan Spieth zijn voorbeelden van ontzettend krachtige golfers die hun weg naar de gym weten te vinden! Bij Grow Studio maakt het GP Program het mogelijk om iedere golfer te helpen bij het versterken en verbeteren van hun golf game!

Het GP Program:

4 Levels

Het GP program bestaat uit 4 levels. Level 1 bevat de basis van krachttraining wat opbouwt tot level 4. Level 4 bevat gevorderde kracht oefeningen. Ieder level zal uitdagender worden waarbij het lichaam steeds sterker en explosiever wordt.

3 Blokken

Ieder level bestaat uit 3 blokken. Deze blokken zijn:

1: Stabiliteit + kracht

2: Snelheid + rotatie

3: Explosiviteit + plyometrie

 

Door deze opbouw zorgen we ervoor dat het lichaam sterk genoeg is voor de volgende fase, zonder een verhoogde kans op blessures. 

2 Factoren

Om het golf spel beter te maken werken we met twee belangrijke factoren, krachttraining en mobiliteit. Kracht zonder mobiliteit zorgt voor disbalans in het lichaam. Mobiliteit zonder kracht zorgt voor een lage nauwkeurigheid en een lagere snelheid in je swing. Door krachttraining en mobiliteit te combineren heb je zowel balans als snelheid in jouw swing en golf spel.

1 Doel

Uiteindelijk draait het GP Program om slechts 1 doel: Jou tot een completere golfer maken

Image by Courtney Cook

HOE HET WERKT.

Bij Grow Studio krijg je een vrijblijvende intake. Na de intake wordt bepaald welk beweeg niveau je hebt. Op basis van dit niveau maken wij een persoonlijk afgestemd trainingsplan. Tijdens de trainingen wordt er gewerkt met gewichten en zal er tijd en ruimte zijn voor het verbeteren van de mobiliteit. Het GP Program is voor iedereen toegankelijk, beginnend of gevorderd.

COMPLETE AANPAK

Train met jouw eigen trainer aan je persoonlijke ontwikkel punten. Jouw trainer weet wat je valkuilen zijn, waar je tegenaan loopt en welke stappen er gezet moeten worden in jouw persoonlijke proces. 

LANGE TERMIJN

Het sterker maken van je lichaam met Personal Training heeft niet alleen op korte termijn resultaat. Onderzoek laat zien dat krachttraining zorgt voor een betere kwaliteit van leven en minder klachten op latere leeftijd. Minder pijntjes, meer energie, langer golfen. 

EQUIPMENT

Grow Studio is uitgerust met alles wat we nodig hebben om jou sterker en explosiever te krijgen. Door het gebruik van professioneel materiaal hebben we voor ieder doel specifieke apparatuur. Dit vergroot jouw kans op progressie.

HOGER NIVEAU

Dat krachttraining ervoor zorgt dat het niveau van golf omhoog gaat is alom aanwezig. Krachttraining in combinatie met golf training zorgt voor een explosieve verbetering van jouw handicap.

Wat vinden andere mensen?

WhatsApp Image 2021-04-13 at 14.08.23.jp
WhatsApp Image 2021-04-13 at 14.08.23-2.
WhatsApp Image 2021-04-13 at 14.08.23-3.
Golf meer info

1

Het Golf Preparation Program begint met een vrijblijven intake. Tijdens deze intake zal er met een trainer worden gekeken naar jouw achtergrond en specifieke wensen. Ook wordt er onder andere gekeken naar eventuele beweegbeperkingen, blessures en belangrijke randzaken

2

Na de intake zal er een persoonlijk plan worden opgesteld waarbij jij centraal staat. Dit betekent geen kant er klaar programma maar een persoonlijk plan. Hierbij wordt onder andere gekeken naar: 

- Jouw huidige niveau

- Frequentie van trainen

- Blessures

- Specifieke verbeterpunten

3

Iedereen stapt in bij Level 1, de basis. Hierbij staat het versterken en verbeteren van de cores stability centraal. Aanvullend zullen er later in level 1 extra kracht oefeningen, mobiliteit oefeningen en rotatie oefeningen terug komen. 

4

Na level 1 worden levels 2, 3 en 4 afgelopen. Door tijd te nemen voor een sterke basis is de kans op blessures het kleinste terwijl het lichaam aanzienlijk sterker en fitter wordt. Ook zal je merken dat je golfspel gaandeweg beter wordt. De nauwkeurigheid gaat omhoog, de afstanden worden groter en de pijntjes worden kleiner. 

5

Ben jij klaar voor het Golf Preparation Program? Meld je dan nu aan voor een vrijblijvende kennismaking. 

bottom of page